dijous, 3 de novembre del 2011

La mano de Fátima

Autor: Ildefonso Falcones
Editorial: Grijalbo

L'autor de "L'església del mar", abandona Barcelona i escriu una interessant novel·la narrant l'història de l'andalusia del segle XVI.

L'història gira sobre el protagonista, fill d'un capellà i una musulmana, es troba enmig de dues cultures cada vegada més enfrontades: cristians i àrabs. No és acceptat pels cristians per ser àrab, i no és acceptat pels àrabs per ser cristià.

El protagonista viu les guerres per l'ocupació i domini de diverses ciutats andaluses. Enrontats: cristians i musulmans; veu matances multitudinàries, opressió, esclavitud, fam, pobresa...d'una banda i altra.

Fruït de tot el que viu, intenta trobar un nexe d'unió entre les dues religions per aconseguir la convivència entre les dues cultures. Estableix un pla per mirar d'aconseguir la convivència, però millor que no expliqui aquí si se'n surt o no.

Tot això amb l'habilitat de l'autor de fer passar-les canutes al protagonista, que tant aviat es mor de gana, com es fa ric i amic dels nobles.

Resumint...una novel·la interessant, entretinguda, una mica llarga (a aquest senyor li agrada escriure i s'extén (945 pàgines)). Tot i l'extensió, jo la recomano...a qui no tingui pressa per acabar-se un llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada